top of page

Yoga
Yin yoga, Yang yoga, Deeprelax yoga nidra

Kom weer in verbinding met je lichaam en kom uit je hoofd door middel van yoga en meditaties. Ik geef yin en yang yoga, of een combinatie daarvan. Daarnaast begeleid ik ook Deeprelax yoga nidra sessies. 

"The purpose of yoga asana is to harmonize the flow of chi (energy) through the body". - Paul Grilley. 

Door middel van het stretchen van jouw lichaam (fascia, spieren, botten), brengen we de energiestroom van jouw lichaam weer in balans. Ik ben functioneel geschoold, dat houdt in dat tijdens de yoga lessen ik kijk naar wat een houding voor jouw lichaam doet en hoe het voelt, en niet naar of het plaatje er perfect uit ziet. Ieder lichaam is anders, en wat voor mij werkt is misschien niet iets dat voor jou goed voelt. Yoga is voor iedereen en voor ieder lichaam, het is de kunst om de houdingen zo aan te passen dat iedereen het gewenste effect ervaart. 

Yin yoga 

Deze vorm van yoga is een rustige practice, die er voor zorgt dat de diepere laag weefsel in ons lichaam in beweging komt en de energie in het lichaam weer vrij kan stromen. Yin asanas (houdingen) houden we langer vast, twee tot vijf minuten. We proberen terwijl we in deze houdingen zitten of liggen onze spieren zoveel mogelijk te ontspannen. Deze rustige vorm van yoga is ook een uitnodiging om naar binnen te keren en te observeren wat er in je lichaam en mind gebeurt.  Als je regelmatig yin yoga beoefent zul je merken dat je steeds meer kunt ontspannen en kalmer kunt worden, ook als de houdingen uitdagend zijn. 

Yang yoga 

Deze actieve vorm van yoga bestaat uit de traditionele yoga asanas (houdingen) die elkaar in een flow afwisselen, vaak op het ritme van in en uitademingen. Hierdoor stimuleer je de bloedsomloop, spierweefsel, coordinatie en balans van je lichaam. Deze les kan een rustige flow zijn maar ook een pittige flow met veel kracht, het hangt af van wat er op dat moment nodig is. Soms kan de uitdaging ook zijn om voor jezelf te kiezen en je lichaam te eren door even in childs pose te zitten terwijl de rest door gaat met de flow. 

Yin Yang yoga

Mijn favoriete les, the best of both worlds. Dit is een les waarin beide vormen van yoga aanwezig zijn. 

Deeprelax yoga nidra

Dit is een meditatie techniek waarbij je een uur lang op je rug mag liggen. Dat klinkt al heerlijk toch? Het enige dat je hoeft te doen is mijn stem te volgen. Met deze speciale techniek begeleid ik je door verschillende fasen. Ik breng je hersenen naar de  theta (hypnose) en delta staat. De Delta staat is de staat van ultieme ontspanning, waarin je het gevoel kunt hebben dat je slaapt maar toch nog bij bewustzijn bent.

 

Een uur yoga nidra heeft hetzelfde effect op je zenuwstelsel als ongeveer vier uur slaap. Je herstelt je parasympatische systeem. Hierdoor activeert je zelfhelend vermogen. Het is ook mogelijk om in deze ontspannen staat je mind te programmeren met intenties en affirmaties.  

Het resultaat als je deeprelax yoga nidra doet: betere slaap, dopamine boost, minder pijntjes, vermindert angsten en depressieklachten, rust, ontspanning, meer in contact met je intuitie. 

Heb je behoefte aan privé yoga les, waarbij ik rekening hou met jouw wensen en de les afstem op wat jij kan, wat voor jouw lichaam werkt en een thema dat voor jou passend is? Bel mij op 06-34902056

Privé yoga of yoga voor bedrijven

Ik heb materialen en kan privé yoga of yoga voor groepen op locatie organiseren. 

Bel mij op 06-34902056 voor een vrijblijvende kennismaking en offerte. 

Je vindt mij op het rooster bij de volgende studios:

HoliWomen in  Alkmaar

POSITIF.Studios in Akersloot 

HLTHCF in Heerhugowaard

MOON Yoga Club in Bergen

En met mooi weer geef ik in het voorjaar en de zomer yoga op zondag van 10.00-11.00 bij De Gasfabriek in Alkmaar. Boek hiervoor je plekje via 'boek online' bovenaan deze website. 

bottom of page