top of page
IMG_4166_edited.jpg

Cacao ceremonie & Deeprelax yoga nidra

Een paar redenen waarom je hier bij wil zijn:
- Je hebt behoefte aan een avond selfcare
- Je wil minder stress ervaren, gedachten op nul
- Je wil je zenuwstelsel kalmeren, minder onrust voelen
- Je wil beter kunnen slapen

 

De cacaoplant werd door de eeuwenoude Maya’s en Azteken beschouwd als een ‘heilige boom’ en als ‘Food of the Gods’. Kakaw, zoals het ook wel geschreven wordt, is een vrouwelijke spirit met een krachtige wijze en zachte energie, die je op een hele subtiele en liefdevolle manier in staat stelt waar te nemen wat er zich in je hart afspeelt. Je kunt een heleboel positieve of minder fijne gevoelens hebben tijdens een cacao ceremonie. Daarom is het belangrijk om je open te stellen voor elke mogelijke uitkomst.

Tijdens de ceremonie krijg je de ruimte om met jezelf te verbinden, contact te maken en inzichten te ontvangen. Dit doen we door middel van een techniek genaamd Deeprelax yoga nidra

Dit is een meditatie techniek waarbij je een uur lang op je rug mag liggen. Het enige dat je hoeft te doen is mijn stem te volgen en te blijven ademen. Met deze speciale techniek begeleid ik je door verschillende fasen. Ik breng je hersenen naar de  theta (hypnose) en delta staat. De Delta staat is de staat van ultieme ontspanning, waarin je het gevoel kunt hebben dat je slaapt maar toch nog bij bewustzijn bent. 

Een uur yoga nidra heeft hetzelfde effect op je zenuwstelsel als ongeveer vier uur slaap. Je herstelt je parasympatische systeem. Hierdoor activeert je zelfhelend vermogen. Het is ook mogelijk om in deze ontspannen staat je mind te programmeren met intenties en affirmaties. 

Het resultaat als je deeprelax yoga nidra doet: betere slaap, dopamine boost, minder pijntjes, vermindert angsten en depressieklachten, rust, ontspanning, meer in contact met je intuitie. 

Een aantal effecten die mensen voelen tijdens een cacao ceremonie zijn:
Euforie en blijdschap, een verhoogd energie niveau, diepere verbinding tussen lichaam en geest, rust in lichaam en geest

bottom of page